söndag 24 oktober 2010

Monalisa


I gruppeoppgaven ble vi bedt om å forsöke å tenke fra et materiale til et annet. Vår gruppe tok utgangspunkt i maleriet MonaLisa.
Jeg tenkte mest på at hun har så fint, småkrulligt hår. Jeg gjorde håret i papir, men tror at det skulle blitt bedre i bronse.

Min ide skulle vaere en stor, ca fem meter höy bronseparykk som man kunne gå igjennom. Gruset på gangen får gjerne knastre under föttene, rundt elvegrus i lyse og gule farger er vakkert. På innsiden skulle det finnes et slik vannsystem som det står over grönnsakene på ICA, hvor små munnstykker blåser ut en vanntåke over frukt og grönnsaker.
Da skulle det kunne vokse bregner og mose på innsiden av parykken, og det skulle bli et hemmelighetsfult rom. I bakgrunnen til MonaLisa er det også et landskap som ser fuktig og sumpigt ut

Om natten skulle man kunne ha to LED spotter i rödt som möttes der munnen skulle ha vaert om det hadde funnets noe ansikt under parykken. Det skulle kunne bli et slags hemmelighetsfullt rödt tåkeområde der, som man kunne passere gjennom-, Mona Lisas smil!

Det skulle vaere spennende å jobbe med en fölelse inspirert av maleriet, men som appellerer til fölesansen like mye som til synet eller erfaringen av bildets ikoniske status. Det skulle vaere et velgig nytt og anderledes sett å oppleve Mona Lisa, i allefall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar