söndag 24 oktober 2010

Hannahs favorittbilder




Hannah 3 år vil helst arbeide lager på lager med limbånd, limstift og saker som glitrer. Å beröre ulike materialer og å legge saker inne i hverandre er viktig. Det motoriske og taktile er like viktig som det gestaltende (verbalt eller visuelt). Ofte vil hun også at det hun har gjort skal vaere en present, og at man skal ta imot den og vikle ut den.

Kantene er viktige for Hannah. Om man for eksempel vil sette saker inn i en ramme, må man ha et annet ark bak så at alt kommer med. Når visse element stikker "utenfor arket" vil hun at det skal vaere sånn. Ofte klipper hun også av biter for at bildet skal bli et dyr, båt eller så. For henne er bildet en ting, en skulptur.

Jeg tror Hannah skulle ville arbeide med transparens, lys og assemblage på et sett som det beskrevet i boken om barns kreativitet i forhold til kunstneren Burri. Jeg skal samle plastsaker til henne, og kanskje kan vi også arbeide med vann, farget vann og lyskilder, Kanskje kan vi gjöre en videofilm? Vi får se hva Hannah kan tenke seg å gjöre...kanskje finnes element som også Andreas har glede av?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar